The Scented Life

Voor een Scent-sationeel geurende wereld

Scentsy logoVeilige geuren

We houden van heerlijke geuren, maar we houden nog meer van mensen. We zijn er trots op hoogwaardige producten te bieden; we zouden de gezondheid en het welzijn van onze families, consulenten, klanten en liefhebbers nooit op het spel willen zetten. Dit is wat je moet weten als je je afvraagt hoe veilig de geuren van Scentsy zijn:

Geen vlam, roet of rook
Scentsy Bars zijn veiliger dan kaarsen met lont, omdat er geen vlam nodig is om de wax te smelten en de geur te verspreiden. Omdat de wax wordt verwarmd en niet wordt verbrand zoals bij traditionele kaarsen, komen er geen schadelijke chemicaliën of deeltjes vrij in de lucht. Met Scentsy is er geen vlam, geen rook en geen roet.

Onze producten bevatten GEEN schadelijke VOS
Vluchtige organische stoffen (VOS): Dat klinkt best eng, toch? Vooral ‘vluchtige’, wat in dit geval alleen verwijst naar de neiging van een stof om te verdampen. Verdamping? Niet zo eng. De meeste mensen gebruiken de term VOS om te verwijzen naar iets wat schadelijk is, zoals een luchtverontreinigende stof. Maar in werkelijkheid adem je elke keer dat je een bos bloemen ruikt of met verse knoflook kookt, VOS in. Zonder VOS zouden we in een wereld onder geur leven! En wat voor wereld zou dat zijn? Sommige VOS, zoals formaldehyde, zijn schadelijk. Scentsy’s geurproducten bevatten geen enkele schadelijke VOS, noch komen deze vrij. Ze zijn allemaal formaldehyde-vrij.

Onze producten bevatten ALLEEN veilige ingrediënten
Het klopt dat sommige synthetische ingrediënten potentieel schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Maar sommige natuurlijke ingrediënten zijn eveneens potentieel schadelijk, afhankelijk van hoe ze gebruikt worden. Bij Scentsy gebruiken we GEEN schadelijke natuurlijke of synthetische ingrediënten in onze geurproducten. Alle Scentsy oliën zijn samengesteld volgens de richtlijnen van de International Fragrance Association (IFRA) en het Research Institute for Fragrance Materials (RIFM). We verplichten de parfumhuizen waarmee we samenwerken, bovendien actieve leden van IFRA te zijn. IFRA bepaalt per product welke ingrediënten en welke niveaus veilig zijn.