The Scented Life

Voor een Scent-sationeel geurende wereld

Scentsy diffuser en olie

De samenstelling van geuroliën

Geuren kunnen uit natuurlijke of synthetische ingrediënten worden samengesteld. De meeste bevatten beide.

De volgende ingrediënten kunnen worden gebruikt:

  • Etherische olie: Ook wel essentiële oliën genoemd, ofwel de ‘essentie’ van planten, verkregen door het distilleren van plantaardig materiaal. Plantaardig materiaal omvat bloemen, gras, stelen, zaden, bladeren, wortels, schors, fruit, boommos en boomhars.
  • Natuurlijke olie: Materialen die rechtstreeks uit planten worden verkregen.
  • Synthetische olie: Vervaardigde materialen. De moleculaire structuur van synthetische materialen die in de parfumerie worden gebruikt, is in de meeste gevallen identiek aan natuurlijk plantaardig materiaal.

Het geurenpalet van een parfumeur heeft tot wel 5000 verschillende ingrediënten waarvan geurformules kunnen worden gecreëerd.

Waarom niet allemaal natuurlijk?

Omdat niet elke geur met natuurlijke ingrediënten nagebootst kan of zou moeten worden! Synthetische ingrediënten zorgen ervoor dat het karakter van de geur door de tijd heen gelijk blijft en ze helpen duurzaamheid en milieubezwaren te elimineren. Twee voorbeelden: Muskus kwam oorspronkelijk van het muskushert, dat nu een bedreigde diersoort is. En de kwaliteit van gewassen zoals rozen, lavendel of citrus kan afhankelijk van factoren zoals neerslag en temperaturen variëren.

Ingrediënten versus indruk

Een geur die naar noten ruikt, hoeft helemaal geen noten te bevatten. Het is de combinatie van ingrediënten die die geur creëren. Geuromschrijvingen roepen de indruk van de geur op, niet noodzakelijkerwijs de ingrediënten. Het draait allemaal om wat jij ruikt.

Lees hier meer over onze diffusers.